NE DEMEK?

Ne demek?

Ne demek?

Blog Article

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları çok beşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlenme yaptığı şanlı binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki resmiyet diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Ivedili çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması sağlanabilir.

Binalarda mevcut yangın bapları ve ana kapıların yanı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği üzere, bir odanın dâhilindeki farklı bir oda bapsı da olur.

Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Bunu tedarik etmek kucakin yaylı menteşeler kullanılması yeterli değildir , kanat yüzey sahaı ve ağırlığına bakarak kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.

Bu standarda uygunluğunu yangın kapısı belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size haber verecektir.

Yangın kapısı Osmaniye siparişinizden önce bu durumları incelediğinizden emniyetli olmanızı salık ederiz. 

Kapının bedii strüktürsı ve istek edilen aksesuarların kullanmaı hediyeı dolaysız olarak etkilemektedir.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Bazı binalar kullanma saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın Bapsı omurga amacı insanların zarar görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Panik bar sayesinde derunerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı muhik iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde evgin çıkış dokumalabilir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this page